Cea mai frumoasă mănăstire
Românii sunt credincioşi. Sau cel puţin aşa cred ei. Asta înseamnă că au avut timp să descopere şi cele mai frumoase mănăstiri din ţară. Spune-ne şi nouă unde sunt ele şi îţi oferim două zile de regăsire spirituală.
Care este cea mai frumoasă mănăstire? De ce consideri asta?
Dacă adaugi răspunsul tău până pe 27 mai la ora 17:00 intri în tragerea la sorţi pentru unul dintre cele trei premii oferite de Europa FM. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe site şi în emisiunea "Drum cu Prioritate" de miercuri.
meritem
Consider ca cea mai frumoasa manastire esti manastirea Stanisoara, situata la poalele masivului Cozia. Intregul asezamant monahal se afla intr-un cadru natural linistit, ascuns intr-un colt de rai, inconjurat de frumuseti naturale.
dorutza_31
Biserica Neagra(Brasov).Nu stiu cum mai arata acum ,insa este deosebita din toate punctele de vedere.Aveam 25 de ani si intr-o mica vacanta de iarna am vrut sa evadez din cotidian si,intamplarea a facut sa ma opresc acolo.Peisajul este deosebit .
yubi26
iuliana21
Pentru mine cea mai frumoasa manastire este manastirea Ramet, unul dintre cele mai vechi asezaminte calugaresti din Transilvania.
Este un adevarat monument arhitectural situat intr-o zona greu accesibila, dar care chiar merita sa fie vazuta.
Toti cei ce poposesc aici sunt primiti cu caldura de maicute si mult drag.
Din punctul meu de vedere este cea mai frumoasa manastire din tara care chiar este situata intr-un loc de basm ce trebuie vizitat.
iustina10
MANASTIREA SIHASTRIA E SUPERBA.IAR LINISTEA CARE TE INVALUIE TE TRIMITE INTR-UN ALT TIMP.SFINTII PICTATI PAR SA-TI TRANSMITA UN MESAJ DOAR DE TINE INTELES PENTRU A-TI ADUNA CIOBURILE DE SUFLET INAINTE DE REINTOARCEREA IN JUNGLA DE ZI CU ZI.
EugenB
Inca nu am prea mare experienta cu manastirile insa din ce am vazut pana acum se detaseaza Agapia. Sunt multe de vazut acolo, incepand cu picturile lui Grigorescu si sfarsind cu vizitarea casei de vacanta a scriitorului A Vlahuta, peisaje de vis, un colt de rai, de fapt tot judetul Neamt parca are ceva aparte, sper ca la toamna sa ajung sa vizitez manastirile din Bucovina.
BREBENEL
Vara, mănăstirea Vărătic este un vis frumos devenit realitate. Impresionante sunt şi mănăstirea Cozia, Biserica dintr-un lemn (aproape de Govora), mănăstirea Bistriţa (lânga Piatra Neamţ) şi inegalabila mănăstire de la Curtea de Argeş...
Şi ar fi multe de povestit despre aceste locuri în care te-ai întoarce de fiecare dată cu speranţa şi încrederea că, vei găsi, chiar şi numai pentru câteva clipe, nemurirea...
StefaniaXtr
Undeva în judeţul Mehedinţi, pe lângă Dunăre, ascunsă discret de privirile "necredincioşilor" se află Mănăstirea Vodiţa, despre care se spune ca a fost întemeiată de Sf. Nicodim de la Tismana. Mănăstirea a trecut prin multe, zidurile fiind o dovadă vie a acestor evenimente, ele rezistând peste veacuri, chiar dacă sunt astăzi în ruine. Biserica mănăstirii ce o putem admira astăzi este refăcută fiind construită în stilul bisericilor maramureşene cu turlă înaltă de lem şi acoperişul din şindrilă. Mănăstirea este un locaş de cult monahal în care vieţuiesc o mână de călugări.
Stef
CrEaTzA_mAlY
Indiscutabil.....cea mai frumoasa este manastirea Crasna..:)
De cate ori am ocazia fac un mic pelerinaj .Locatia face ca fiecare vizita sa imi inradacineze in suflet doarintza de a ma intoarce.....in mijlocul padurii de pe raza comunei Izvoarele acolo unde este construit acest minunat lacas de cult.
http://www.manastirea-crasna.com/images/random/intro_1.jpg
http://www.crestinortodox.ro/admin/_files/newsannounce/cr3.jpg
getam
Cea mai frumoasa manastire din Romania e Voronet - pt. picturile exterioare, apoi Putna - manastire intr-un peisaj unic, apoi Cozia -foarte frumoasa si ingrijita pe valea oltului - de fiecare data cand trec pe acolo ma opresc.. so revad